« Tillbaka till resor

AfrikaResor

Konsumentföreningen i Stockholm – En resa till Tanzania

Översikt


Åk med oss på en unik resa till Tanzania – bo hos massajer, lär dig mer om biståndsarbete och besök några av världens bästa safariparker.

Konsumentföreningen Stockholm har i samarbete med We Effect en insamling till en grupp massajkvinnokooperativ i Tanzania. För att förtydliga kopplingen till vårt biståndsarbete och vår insamling ger vi nu våra medlemmar möjligheten att åka ned och besöka massajkvinnorna för att med egna ögon se vad We Effects arbete och de insamlade pengarna gör för kvinnorna och deras familjer. På konsumentforeningenstockholm.se får du veta mer om oss och vårat arbete och hur du blir medlem.

Det kommer bli en mycket spännande resa till ett Tanzania som trots fattigdom sjuder av möjligheter. Du kommer få ta del av det dagliga livet i de små byarna runt bland annat Arusha och Namanga och besöka de olika projekt som vi stödjer i området och lära mer om deras verksamhet.

Men ingen resa till Tanzania är förstås komplett om man inte fått uppleva landets storslagna djur- och naturliv. För safarin är ryggraden i den så ekonomiskt viktiga tanzaniska turistindustrin och under denna resa kommer du att besöka två av Afrikas främsta nationalparker och naturens egna underverk, Ngorongoro och Tarangire, hem åt hundratusentals djur.

Resans höjdpunkter
– Bo i en massajby och ta del av det dagliga livet
– Besök världens främsta nationalparker och spana efter ”The Big Five”
– Lär dig mer om Konsumentföreningen i Stockholms olika projekt i Tanzania

FaktaAnmälan och betalning
Anmälan ska vara Good Travel tillhanda senast den 30 oktober 2015. När du gjort din anmälan kommer du att få en bokningsbekräftelse och en bokningsfaktura med en anmälningsavgift på 3000 kronor. Bokningsfakturan ska vara betald senast tio (10) dagar efter att du bokat din resa. När anmälningsavgiften är Good Travel tillhanda så är din plats på resan garanterad. Senast 60 dagar innan avresa ska resan vara slutbetald. Fakturan kommer att skickas till dig i god tid.

Minsta antal deltagare
För att denna resa ska kunna genomföras krävs minst 10 resenärer. Om antalet resenärer är färre kommer resenärerna att erbjudas att genomföra resan mot ett eventuellt tillägg. Detta meddelas då senast 60 dagar före avresa. Om vi mot förmodan skulle vara tvingade att ställa in resan återbetalas hela anmälningsavgiften.

Avresa
För dig som reser ensam och vill ha enkelrum går detta att ordna mot en extra kostnad. Om du som reser ensam istället kan tänka dig att dela rum med någon annan så försöker vi ordna det. Vänligen ange detta vid bokning.

Färdledare
Med på resan finns en svensk representant från biståndsorganisationen We Effect som är stationerad i Nairobi, Kenya. Representanten reser regelbundet i regionen och känner därför både regionen och de olika projekten väl.

 

Reseprogram


Program

Dag 1: Avresa från Sverige

Dag 2: Ankomst till Tanzania
Vi landar på Kilimanjaro Airport och blir upphämtade för vidare färd till Arusha som kommer att vara vår bas för de närmaste dagarna. Resan till Arusha tar cirka 1 timme. När vi checkat in på vårt hotell har vi tid att vila upp oss innan kvällens välkomstmöte då vi träffar We Effects lokala representanter och får veta mer om de olika projekt vi kommer att besöka.
– Middag på hotellet

Dag 3: Arusha
På förmiddagen besöker vi Meru Community Bank och lär mer om hur människor som lever i fattigdom kan spara och låna pengar. Community Bank är till skillnad från en kommersiell bank en bank som ägs av människor som bor i ett avgränsat område. Dessa banker erbjuder utbildning i vikten av att spara, låna och investera. För mikroföretag och ensamföretagare erbjuds även utbildning i marknadsföring, budget och företagsplanering. Konsumentföreningen i Stockholm stödjer banken i deras arbete att nå ut till fler kunder, främst bönder, med utbildning och ökad service. Efter lunch besöker vi en grupp kvinnliga jordbrukare som är med i Meru Community Bank och som genom banken har fått gått ett flertal utbildningar. Denna grupp arbetar i huvudsak med olika typer av hantverk som te, honung och tvålar.
– Frukost, lunch, middag

Dag 4: Arusha
Efter frukost besöker vi en av biståndsorganisationen MVIWAMOS bondegrupper nära Moshi och lär oss mer om jordbruket på Afrikanska landsbygden. Efter besöket äter man en god lunch och har en fri eftermiddag att besöka de stadens olika färgglada affärer innan man återvänder till Arusha för middag.

– Frukost, lunch, middag

Dag 5: Namanga
Direkt efter frukost beger vi oss till Namanga, ett litet samhälle på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Under två dagar kommer vi att delta i det dagliga livet i en massajby som får stöd av Kosumentföreningen i Stockholm. Denna första dag kommer att vara full av upplevelser och intryck, vi kommer bland annat att få lära oss tillverka handgjorda pärlarmband. På eftermiddagen sätter vi upp våra tält i byn där vi också övernattar.
– Frukost, lunch, middag

Dag 6: Namanga
Dagen börjar tidigt med mjölkning av kor och getter innan det är dags för frukost. Efter frukost finns det tid att umgås, tittar på massajernas djur och prata om deras vardag.
På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell i Arusha.
– Frukost, lunch, middag

Dag 7: Safari i Ngorongorokratern
Tidigt på morgonen beger vi oss mot Ngorongoro, ett naturskyddsområde i norra Tanzania som 1979 upptogs på UNESCO:s världsarvslista. Ngorongorokratern är världens största kaldera, en kollapsad vulkan, med en diameter på cirka 20 kilometer. Den grönskande vegetationen, den bördiga jorden och tillgången till vatten året om lockar till sig många djur och vi har goda chanser att se samtliga The Big Five. I Ngorongorokratern finns även noshörningar som ju annars, på grund av tjuvjakt, är en ytterst sällsynt syn i Östafrika. Vi tillbringar hela dagen i parken och äter en medhavd picknicklunch. Framåt eftermiddagen åker vi till vår lodge
– Frukost, lunch och middag

Dag 8: Safari i Tarangire nationalpark
Efter frukost åker vi cirka 2 timmar till Tarangire nationalpark. Resan går genom det mäktiga Rift Valley. Tarangire är känd för sina enorma elefanthjordar, gigantiska baobabträd och det mest artrika fågellivet bland de tanzaniska parkerna. Under den svenska hösten, som är den bästa säsongen, råder torrperiod i Tarangire vilket gör att djuren koncentreras till områden kring Tarangirefloden. Under torrperioden kan man få se hundratals elefanter i en hjord. Vi tillbringar hela dagen i parken och på kvällen åker vi tillbaka till Arusha.
– Frukost, lunch, middag

Dag 9: Arusha – Hemfärd
Nu är äventyret slut för denna gång. Efter en tidig frukost åker vi till flygplatsen och tar flyget hem.

Dag 10: Hemma i Sverige igen.

Boende och matI Arusha bor vi på Planet Lodge, ett enkelt men charmigt hotell i utkanten av staden. Rummen på Planet Lodge är inredda i afrikansk stil med inspiration från savannen. På hotellet finns även en lounge där du kan koppla av och en restaurang där vi äter gemensamma måltider. Hotellet har också en pool.

En natt kommer vi att övernatta i massajbyn Namanga och då sover vi i tält. Maten lagas av en kock och serveras i eller utanför tältet.

I Ngorongoro bor vi på Ngorongoro Serena Lodge som med jämna mellanrum utses till ett av världens bästa hotell. Hotellet har ett fantastiskt läge med underbar utsikt över kratern och är designat för att smälta in i omgivningen. Rummen är bekväma och inredda i afrikansk stil.

Mat ingår i resans pris. Vi äter frukost på hotellet och lunch och middag på en restaurang eller på ett hotell i den stad vi befinner oss i. Maten är vällagad och anpassad för västerländska magar. Under safarin består lunchen av en medhavd lunchbox som innehåller smörgås, dryck och frukt.

Bilder


Snabba fakta

Ankomstflygplats:Kilimanjaro Airport

 

Destination: Tanzania
Aktiviteter: Besök projekt Konsumentföreningen i Stockholm stödjer i Tanzania och åk på safari
Krav: Inga krav
Detta ingår: Flyg och flygplatstransfer, Del i dubbelrum, enkelrum kan ordnas mot tillägg utom dag 5-6 då vi bor i tält (tillägg för enkelrum tillkommer)Safari och andra specificerade aktiviteter Måltider enligt program. Svensktalande afrikaexpert/ färdledare under hela resan Engelsktalande safariguide Dricksvatten under safariturerna Flying doctor service
Detta ingår ej: Eventuell dricks till guider
Måltidsdryck
Visum till Tanzania ca 50 USD.
Försäkring ingår inte, men vi hjälper dig gärna att ordna detta.

Projektets längd

9 dagar inklusive två resdagar

Vad kostar det

20 995 kr

När åker man

Datum för 2017 är ännu inte bestämda. Om du är intresserad av att resa med så kontakta oss via formuläret på hemsidan eller maila info@goodtravel.se